Hata Ioga

És un estil de ioga tradicional, apte per a totes les edats i nivells.

La classe comença amb exercicis anomenats pavana-muktāsanes, que estimulen les articulacions principals alliberant-les de toxines.

Se segueix amb pràctiques de neteja de les vies respiratòries, que eliminen la pol·lució acumulada i milloren l’oxigenació i el nivell d’energia de l’organisme.

Amb les salutacions al sol s’escalfa i es prepara el cos per a la segona part de la classe. La finalitat d’aquests exercicis encadenats és estimular tot el cos i flexibilitzar principalment l’eix vertebral.

Segueixen diverses postures en plànols distints: dempeus, en equilibri, al terra i en inversió. Està científicament demostrat que els āsanes no només beneficien les parts del cos implicades, sinó que a més estimulen l’organisme a nivell més profund. A poc a poc, amb la pràctica, tant el cos com la ment van guanyant flexibilitat, equilibri i força i es millora la coordinació, la concentració i la confiança en un mateix.

La classe conclou amb una relaxació conscient, que permet assimilar el treball que tot just s’acaba de fer i, alhora, aporta calma i benestar.